Sunday, 24.11.2024, 9:00:18 AM
Welcome Guest
Main | Registration | Login
Jom Makan² dan Jalan²

Main » Site Catalog (5)

Resepi [2]
Kebanyakan resepi di sini di ambil dr sumber2 yg berbagai. Facebook, Saji, Dapur, dll
Petua Dapur [0]
Khasiat Makanan [3]

Ubi kentang kaya dengan potassium, vitamin C  yang membekalkan karbohidrat kompleks dan fiber. Ia juga mengandungi vitamin B1, B2 dan B3 serta sedikit kandungan protein dan zat besi.

Kandungan potassium ubi kentang adalah dua kali ganda daripada yang terdapat di dalam pisang dan fiber. Jumlah lemaknya pula di bawah paras 25 peratus, dengan ini dapat menghalang enapan kolesterol di dalam lapisan saluran darah.

Hirisan ubi kentang mentah serta jusnya boleh membantu mengurangkan kesakitan penyakit yang menyerang sendi-sendi dan radang otot. Ubi kentang juga boleh melegakan kesakitan salah urat atau tergeliat, luka-luka kecil dan kebakaran ringan dengan cara menekapkan hirisan kentang di tempat berkenaan selama 15 minit atau lebih. Ubi kentang lecek (tanpa mentega) boleh memutihkan dan melembutkan tangan.
Khasiat Peria | Transitions: 758 | Added by: ctct | Date: 10.06.2010

Search
Blog Advertising - Get Paid to Blog
Johor
Resepi [2]
Kebanyakan resepi di sini di ambil dr sumber2 yg berbagai. Facebook, Saji, Dapur, dll
Petua Dapur [0]
Khasiat Makanan [3]
widgeo.net
Tag Board
200
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Login form
Site friends
  • Create a free website
  • Copyright MyCorp © 2024Website builderuCoz