bahan2: (A) 2 sudu besar gula (utk bt gula hangus) *tabur gula dlm loyang n msk ats api perlahan..biar gula hancur n wrna tukar jd perang)
(B) - Bhagian Atas 1/2 tin susu cair FN...(blh tmbah klu nk karamel tebal ckit) 70gm gula kastor 1/2 sudu teh esen vanila 3 bj kuning telur...(klu tmbah susu cair kena tmbah gak kuning telur)
(C) - Lapisan Kek 140gm tepung gandum 70gm gula kastor 3 bj kuning telur 135ml air biasa 1 sudu teh baking powder (guna sudu KFC) 45ml minyak msk
(D)Merinque 6 bj putih telur 70gm gula kastor 1 sudu teh krim of tartar (guna sudu KFC)
Cara menbuatnya: 1. Kacau semua bhn (B) perlahan2...jgn bg berbuih2...nti x jd karamelnye... 2. masukkan (B) td dlm loyang gula hangus tadi. 3. pukul bahan (C) 4. pukul sampai bhn (D) smpai jd kembang n bila kita angkat dia x jatuh... 5. campurkan adunan (C) + (D) dan gaul ngan senduk hingga sebati.. 6. bahgikan kpd beberapa bhgian n tak warna n paste klu nk.. 7. masukkan kedlm loyang yg td.. 8. Bakar cara double boiling - selama 1jam suhu 160-180C 9. Bila msk angkat n rest 10 minit br t'balik kan kek yg dibakar tadi... 10.Masukkan dlm peti sejuk 1jam n lepas 2 mkn sejuk2...sedap...tahan dlm peti ais 5 hari tau....2 pun klu x abih d'makan...